Zrnková káva Jolly Caffé Espresso TSR 500 g

259 Kč 225,22 Kč bez DPH 3,63 Kč / 7 g
Skladem
Můžeme doručit do:
22.9.2021

Jolly Caffè Tuscan Smooth Roasted  "TSR" směs 70% kávy Arabica a 30% kávy Robusta, výsledná směs má prvotřídní plnou chuť a jedinečnou vůni espressa.

Při výrobě kávy Jolly Espresso TSR není nic ponecháno náhodě, pro tuto směs se používají ty nejlepší vysokohorské plantážní kávy Arabika s 30% frakcí kávových zrn Robusta ze střední a Jižní Ameriky. Vzhledem k mírně vyššímu obsahu oleje v jihoamerických zrnech Robusta má směs Jolly Caffé TSR vynikající a hustou cremu, která potěší každého milovníka sladších káv s hustou cremou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Stejně jako u kávy Jolly Caffé Crema pocházejí kávová zrna ve směsi z různých plantáží, kde má každá odrůda své typické mikroklima. Před smícháním se zrna praží zvlášť, aby bylo docíleno optimálního stupně propražení každého druhu.  Pokud chcete ochutnat kávu s jemně nasládlou chutí a dlouhotrvající pěnou je Jolly Caffé Espresso TSR ideální variantou.

Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 0.5 kg
Složení směsi: 70% Arabica / 30% Robusta
Obsahuje kofein: Ano
Balení: 500 g
Oblast pražení: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JK Avatar autora | 13.12.2020
Bomba :-*
4
AS Avatar autora | 27.11.2020
Dobrá káva

Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. se datuje od roku 1953, kdy ji ve Florencii založil Dante Balardinelli, který si vůni pražené kávy zamiloval už v raném dětství. Již od počátku mu bylo jasné, že chce vyrábět tu nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia chování kávy během pražení.

Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie.

V roce 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který má za úkol cvičit ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. A v roce 1998 byl zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa - Certification of Espresso coffee díky certifikaci - Certified Italian Espresso, jejíž prvním hrdým nositelem byla právě směs JollyCaffé Crema.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Jako jedna z mála pražíren si Jolly café udržela v sortimentní nabídce jeden hlavní produkt a to vysoce jakostní směs prvotřídních Arabik Jolly Caffé Crema. Jedná se o směs 12 pečlivě vybraných Arabik v vysokohorských oblastí střední a jižní Ameriky. Jako dodavatele zelené kávy využívá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv v jednotlivých regionech.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz