Mletá káva Lavazza Espresso Italiano Classico - dóza 250 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Mletá káva Lavazza Espresso Italiano Classico se vyznačuje dlouhotrvající chutí a sametovou pěnou. Vhodná pro použití v automatických kávovarech, ideální k přípravě tradičního italského espressa.
Pomalu pražená směs 100% Arabic. Espresso Italiano Classico je typická káva pro delikátní aromatické espresso se silnými čokoládovými tony.
Střední pražení zaručuje sladké a mírné tělo spolu s jemným aroma. Úspěch kávy Lavazza spočívá zejména v osobitém receptu namíchání správných zrnek kávy, různých odrůd, z různých oblastí, správně zpracovaných, vytříděných a šetrně upražených. Čím lepší kávy jsou použity, tím kultivovanější a kvalitnější bude výsledný nápoj.
Káva Lavazza je součástí naší kávové kultury již déle, než 100 let. Je vlastněna a spravována rodinou Lavazza. Historie kávy Lavazza začíná v roce 1894, kdy Luigi Lavazza koupil malý koloniál v Paissa Olivero, staré části Turína a založil tak vlastní obchod. Malý koloniál se stal startovacím bodem dnešní obrovské společnosti Lavazza.
Společnost s názvem Lavazza byla založena v následujícínm roce po otevření krámku s koloniálem – tedy v roce 1895. Hlavou společnosti byl Luigi. Obchod nevydělával více než 1 300 lir týdně a prodávalo se v něm prakticky cokoliv, zboží se doručovalo domů, občas se obchod stával i náhradou hospody.
Tehdy Luigi Lavazza upražil svůji první kávu a požádal ihned o zaplacení tzv. autorských práv na celý proces výroby kávy. Dnes je, Lavazza lídrem na poli espressa v Itálii, s téměř 45% podílem na celkovém kávovém trhu a 75% podílem ve spotřebě v domácnostech. Lavazza používá vlastní expertízy k selekci nejvyšší kvality zrn z více než 25 zemí produkujících kávu ve Střední a Jižní Americe, Africe a Asii.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mletá káva |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Složení směsi: | 100% Arabica |
Obsahuje kofein: | Ano |
Balení: | 250 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie této prvotřídní kávy se začala psát už v roce 1894, kdy turínský obchodník Luigi Lavazza koupil malý koloniál ve staré části města. Netrvalo dlouho a v obyčejném obchodu s potravinami začal Luigi brzo pražit vlastní kávu.
Představil naprosto unikátní a zcela novou chuť, ve které se míchají zrnka různého druhu a původu. Od Brazílie, Kolumbie, přes Guatemalu, Costa Ricu, Honduras, Ugandu, Indonésii, Vietnam a Mexiko. Lavazza dováží kávová zrna z celého světa, přičemž klade důraz na udržitelné zemědělství a kontroluje jak kvalitu kávy, tak životní prostředí a pracovní podmínky tamních komunit.